انواع دوربین مداربسته ویژگی و کاربردهای آن (بررسی 8 فاکتور مهم)

انواع دوربین مداربسته متفاوت بوده و دارای پیچیدگی‌هایی هستند که در زمان خرید می‌بایست به بسیاری از نکات توجه داشت تا بتوان خرید مناسبی را انجام داد. مقایسه انواع دوربین مداربسته با یکدیگر نیاز به آگاهی داشته تا فارغ از توجه به برند، بتوان تفاوت بین دوربین‌های مداربسته را دانست. تنوع دوربین‌های مداربسته بسیار زیاد بوده؛ اما در حالت کلی می‌توان آن‌ها را به چندین دسته کلی مانند نوع تکنولوژی دوبین مداربسته، لنز دوربین مداربسته، بدنه دوربین و رزولوشن و کیفیت دوربین مداربسته و… تقسیم کرد. در زمان خرید دوربین مداربسته می‌بایست به هر یک از این فاکتورها توجه داشته باشید.

انواع دوربین مداربسته مدل های مختلف دوربین مداربسته

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در زمان خرید، تکنولوژی به کار رفته در دوربین مداربسته است. در حالت کلی دو نوع تکنولوژی سیستم آنالوگ و تحت شبکه برای دوربین‌های مداربسته وجود دارند. این دو نوع تکنولوژی در برخی از مسائل با یکدیگر متفاوت هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به نحوه نصب، راه‌اندازی و… اشاره کرد. سیستم آنالوگ قدیمی‌تر از سیستم تحت شبکه است. همچنین سیستم آنالوگ قیمت مناسب‌تری نسبت به سیستم تحت شبکه دارد. کیفیت در سیستم تحت شبکه بهتر بوده و می‌توان از قابلیت پردازش بالا و گسترده آن بهره برد.

انواع دوربین مداربسته براساس بدنه

یکی از مواردی که انواع دوربین‌ مداربسته را از یکدیگر تفکیک می‌کند، نوع بدنه و شکا ظاهری آن‌ها است. در حالت کلی می‌توان برای دسته‌بندی دوربین‌ها براساس بدنه به موارد زیر اشاره کرد.

• دوربین مداربسته دام:

به‌دلیل نمای بیرونی گنبدی شکل این نوع دوربین مداربسته، آن را دام می‌نامند. یک قطعه شیشه‌ای کروی محفظه دوربین آن که گنبدی شکل بوده را تشکیل می‌دهد؛ که اغلب از نظر پوشش و توانایی ضبط فیلم با کیفیت بالا در هر شرایطی، دید بهتری را نسبت به اکثر دوربین ها ارائه می‌دهد. این گنبد همچنین از خود دوربین مداربسته دام محافظت بهتری می‌کند و از میزان خرابی دوربین مداربسته به‌طور کلی می‌کاهد.

دوربین دام

• دوربین مداربسته بولت:

به‌دلیل شکل ظاهری که دارند که مانند یک استوانه است، به آن‌ها دوربین‌های گلوله گویند. دوربین مداربسته بولت برای استفاده در فضای باز ایده‌آل هستند. آن‌ها می‌توانند اغلب روی دیوار نصب می‌شود و قابلیت نمایش دادن نقاط دور زا دارند. این دوربین‌ها در داخل محفظه‌های نصب شده‌اند و در شرایط آب‌وهوایی، گردوغبار، خاک و... محافظت می‌شوند. همچنین می‌توان آن‌ها را به راحتی و به کمک یک براکت نصب کرد.

دوریبن بولت

• دوربیت مداربسته اسپید دام:

دوربین مداربسته اسپید دام با کارایی بسیار برای کنترل تردد و بررسی جزئیات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دوربین را با نام‌های دیگری همچون دوربین گردان، دوربین چرخشی و دوربی  PTZ نیز می‌شناسند. شکل ظاهری آن‌ها مانند دوربین‌های دام بوده؛ اما تفاوت آن‌ها در قابلیت چرخش این نوع دوربین است.

دوربین اسیپد دام

• دوربین مداربسته چشم ماهی:

این نوع دوربین را با نام دوربین مداربسته 360 درجه می‌شناسند. دوربین مداربسته چشم ماهی را روی سقف نصب می‌کنند و این توانایی را دارد که از محل مورد نظر تصویری 360 درجه‌ای را نصب نماید. همچنین آن‌ها می‌توانند تصاویری پانورامی را ارائه می‌دهد. شکل ظاهری دوربین مداربسته چشم ماهی نیز مانند دوربین‌های دام است.

دوربین مداربسته چشم ماهی

• دوربین مداربسته کیوب:

دوربین کیوب دارای بدنه‌ای مربع شکل بوده و در محیط‌های اداری و منازل قابل استفاده هستند. همچنین آن‌ها یک میکروفون داخلی دارند که امکان ضبط صدا را همراه با تصاویر ارائه می‌دهند.

دوربین مداربسته کیوب

• دوربین مداربسته پین هول:

این نوع دوربین ابعاد کوچکی دارد. آن‌ها ابعادی به اندازه 3×3 سانتی‌متر دارند و لنز آن‌ها ثابت بوده و از یک میکروفون جهت دریافت صدا برخوردار هستند. همچنین دوربین مداربسته پین هول به‌دلیل برخورداری از حجم کوچک می‌تواند از یک  حفره 3 میلی‌متری نیز تصویربرداری نماید.

دوربین مداربسته پین هول

انواع دوربین مداربسته براساس لنز

زمانی می‌توان به اهیمت لنز پی برد که قابلیت، نقش و همچنین تفاوت مدل‌های مختلف آن را مورد بررسی قرار داد. در حالت کلی میتوان انواع دوربین مداربسته بر اساس لنز را به دو نوع لنز متغیر Varifocal و لنز ثابت یا Fixed اشاره کرد. در صورت تمایل برای یافتن این مشخصه می‌توانید به دیتا شیت رفته و در آنجا یک عدد برحسب میلی‌متر و عبارت Fixed یا Varifocal را مشاهده نمایید. دوربین‌های با لنز ثابت توانایی تنظیم برای میدان دید را نداشته و فاصله کانونی ثایتی دارند؛ اما در دوربین‌های مداربسته با لنز متغیر می‌توان میدان دید مورد نیاز را ایجاد کرد.

انواع دوربین مداربسته براساس کیفیت تصویر

توجه به کیفیت تصویر بسیار مهم است و در زمان خرید می‌بایست آن را مد نظر قرار داد. رزولوشن و وضوح تصویر با یک عدد مشخص می‌شود. این عدد بیان‌کننده پیکسل‌های دوربین است. هرچه عدد بالاتر باشد کیفیت و وضوح تصویر نیز بالاتر خواهد بود. معمولا دوربین‌های مداربسته 1 تا 8  و همچنین 12 مگاپیکسلی هستند که بنابر نیاز خود می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید؛ اما اکثرا رزولوشن‌های 1، 2، 4 و 8 مگاپیکسل پرطرفدار بوده و بسیاری از افراد خواهان آن‌ها هستند.

انواع دوربین مداربسته براساس قیمت

برای دسته‌بندی دوربین‌های مداربسته می‌توان به قیمت آن‌ها نیز توجه کرد؛ چراکه فاکتور مهمی به شمار می‌رود. قیمت این محصولات را می‌توان در سه دسته جای داد. دوربین‌های باکیفیت و قیمت بالا، دوربین‌های متوسط با قیمت متوسط و دوربین‌های در سطح پایین و با قیمتی کم. بهتر است در زمان خرید برای خرید دوربین‌های قیمت پایین اقدام نکنید؛ چراکه در ادامه مشکلات بسیاری برای آن‌ها به وجود می‌آیند و شما می‌بایست هزینه بسیاری را جهت برطرف ساختن این مشکلات در نظر بگیرید. مواردی که بر قیمت دوربین مداربسته اثر می‌گذارند به شرح زیر هستند.

  • میزان رزولوشن دوربین مداربسته
  • نوع دید در شب بودن دوربین مداربسته
  • نوع تکنولوژی به کار رفته در دوربین مداربسته
  • نوع لنز دوربین
  • نوع بدنه دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته براساس برند

یکی دیگر از موارد مهم، برند سازنده دوربین مداربسته است. برندهای قدیمی بسیاری در بازار وجود دارند که برندهای جدید نیز به آن‌ها اضافه شده‌اند و خرید را برای افراد دشوار کرده‌اند. بوش، سامسونگ، اکسیس و… از جمله بهترین برندهای دوربین مداربسته هستند که می‌توان دوربین مورد نظر را با این برندها تهیه کرد. باید توجه داشته باشید که این برندها از قیمت بالاتری برخودار هستند؛ اما کیفیت ارائه شده آن‌ها بسیار مناسب و ایده‌آل است. یونی ویو، تیاندی، هایک ویژن و… از برندهایی به شمار می‌روند که توسط کشور چین به تولید رسیده‌اند و توانسته‌اند کیفیت بالایی را ارائه دهند.

انواع دوربین مداربسته براساس قابلیت

قابلیت یا آبشن‌های موجود در دوربین‌ مداربسته نیز از فاکتورهای مهم آن محسوب می‌شود. برخورداری از میکروفون، شرایطی برای ضبط صدا، شرایط پشتیبانی از کارت حافظه، قابلیت دسترسی به وای ‌فای، تشخیص چهره، ضدآب بودن، قابلیت پلاک‌خوان بودن، ضدنور بودن و… از ویژگی‌های موجود در دوربین مداربسته هستند که می‌توانند بسیار موثر باشند. البته باید توجه داشته باشید که همه انواع دوربین‌ مداربسته قابلیت ضبط صدا را ندارند و در زمان خرید می‌بایست این نکته را در نظر گرفت و باتوجه به نیاز خود یکی از آن‌ها را تهیه کرد.

انواع دوربین مداربسته براساس دید در شب

دوربین‌های مداربسته دارای قابلیت دید در شب هستند. این موضوع باعث بالا رفتن تنوع دوربین‌های مداربسته شده است. دید در شب می‌تواند به‌صورت رنگی یا سیاه و سفید باشد. اگر بخواهید از دوربین مداربسته دید در شب بهره ببرید، بهتر است بدانید که از مادون قرمز استفاده شده و دارای دو تکنولوژی متفاوت است. IR یا Exir دو نوع متفاوت هستند که ایسر بهتر و قدرتمندتر از آی ‌آر عمل می‌کند؛ اما اگر بخواهید از دوربین مداربسته دید در شب رنگی استفاده کنید، در شب و در شرایط کم نور، می‌توان مانند روز تصاویر را مشاهده نمود. در دوربین مداربسته دید در شب رنگی جزئیات بسیار بهتر و باکیفیت‌تر ارائه می‌شوند.

سخن پایانی

دوربین مداربسته یکی از نیازهای اساسی این روزها است و باتوجه به وجود تنوع بالای انواع دوربین مداربسته در بازار، باید از ویژگی‌های آن‌ها اطلاع یافت. رزولوشن دوربین مداربسته، بدنه، نوع دید در شب، آپشن‌های مختلف، برند، تکنولوژی و… همگی از موارد مهمی هستند که باید به آن‌ها دقت شود. در زمان خرید با تنوع بالایی از قیمت روبه‌رو می‌شوید که در این شرایط سعی کنید با پرداخت هزینه‌ای بالاتر، از برند و کیفیت بهتری محصول خود را تهیه نمایید. اگر محصول مورد نظر از کیفیت پایینی برخودار باشد، می‌تواند در استفاده طولانی مدت هزینه‌های بسیاری را به شما تحمیل نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *