توان مصرفی و برق دوربین مداربسته چیست (نحوه عملکرد)

در حال حاضر انواع مختلفی از دوربین های مداربسته در منازل، بانک ها، ادارات و مکان های پر تردد استفاده می گردند. اما مسئله مهمی که مطرح می شود این است که هر کدام از این تجهیزات چه مقدار انرژی برق مصرف می کنند و توان مصرفی هر کدام چقدر است. لازم به ذکر است که اگر میزان مناسبی از انرژی برق به دوربین مداربسته ها نرسد ممکن است منجر به از دست رفتن سیگنال و افت کیفیت تصاویر و یا در مواردی منجر به خرابی دوربین مداربسته ها گردد.

برق دوربین مداربسته

دو مورد اساسی که باید در هر وسیله الکترونیکی که با برق کار می کند مد نظر داشت میزان آمپر و ولتاژ است که معمولا این اطلاعات را می توانید از روی کاتالوگ آنها پیدا کنید.

 

اهمیت آگاهی از توان مصرفی یک دوربین مداربسته زمانی افزایش می یابد که بخواهید برای دوربین مداربسته و تجهیزات نظارتی خود منبع تغذیه، دستگاه UPS یا باتری مناسب انتخاب کنید.

این امر شاید در پروژه های کوچک با سیم کشی های کم اهمیت چندانی نداشته باشد اما در پروژه های بزرگ که به دلیل مسافت های طولانی کابل کشی احتمال افت ولتاژ وجود دارد اهمیت زیادی دارد.

آداپتور یا منبع تغذیه دوربین مداربسته چیست؟

به وسیله ای که برق 220 ولت تو شهری را به 12 ولت دوربین مداربسته تبدیل کند آداپتور دوربین مداربسته می ‌گویند.

نحوه محاسبه میزان مصرف برق دوربین مداربسته

میزان برق مصرفی هر دوربین مداربسته با واحد وات در کاتالوگ آن قید شده است. پیشنهاد می شود برای محاسبه دقیق تر و ایمنی بیشتر به این اطلاعات دقت فرمایید.

میزان آمپر مورد نیاز دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته ثابت معمولا با ولتاژ 12 کار می کنند و با توجه به آنکه توان مصرفی آنها در ماکزیمم حالت آن بین 5 تا 10 وات است میزان آمپر آنها بین 0.5 تا 1 آمپر خواهد بود.

 دوربین مداربسته اسپید دام نیز معمولا با ولتاژ 24 کار می کنند و جریان مورد نیاز آنها نیز بیشتر از 2 آمپر نخواهد بود.

میزان آمپر مورد نیاز دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته ثابت معمولا با ولتاژ 12 کار می کنند و با توجه به آنکه توان مصرفی آنها در ماکزیمم حالت آن بین 5 تا 10 وات است میزان آمپر آنها بین 0.5 تا 1 آمپر خواهد بود.

میزان آمپر مورد نیاز دوربین مداربسته اسپید دام

 دوربین مداربسته اسپید دام نیز معمولا با ولتاژ 24 کار می کنند و جریان مورد نیاز آنها نیز بیشتر از 2 آمپر نخواهد بود.

میزان آمپر مورد نیاز دوربین مداربسته تحت شبکه IP

نکته مهم در برق رسانی به دوربین مداربسته های تحت شبکه این است که دقیقا مشابه با میزان آمپر مورد نیازشان تغذیه شوند. زیرا در صورتی که کمتر از میزان مورد نیازشان باشد با قطعی لحظه ای تصاویر مواجه می شوید. البته اگر از نوع POE آن استفاده شود نیازمند محاسبات مربوط به توان مصرفی POE دارد.

عوامل موثر بر مصرف برق دوربین مداربسته

میزان مصرف برق دوربین مداربسته به عوامل متعددی بستگی دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

چیپ تصویر دوربین مداربسته:

نوع چیپ موجود در دوربین مداربسته ارتباط مستقیم با مصرف برق آن دارد. برای مثال چیپ های تصویر CCD ساختار پیچیده تری داشته در نتیجه مصرف برقی به مراتب بالاتر از چیپ های CMOS دارند.

قدرت دید در شب:

انواع مختلفی از LED های دید در شب وجود دارند که هر کدام توان مصرفی متفاوتی دارند. ولی به صورت کلی آن دسته که برد دید در شب بیشتری دارند به نسبت مصرف برق بالاتری نیز دارند. LED های IR موجود در ساختار دوربین های مداربسته با توجه به قدرت و نوع آن ها نیاز به انرژی برق دارند.

نوع دوربین مداربسته (از نظر ظاهری):

دوربین های مداربسته اسپید دام علاوه بر برق مصرفی جهت کارکردشان برای چرخش در زوایای مختلف نیز نیازمند انرژی الکتریکی هستند. مقادیر مصرف برق در دوربین مداربسته اسپید دام با توجه به مدار مکانیکی آنها و همچنین نوع و سرعت موتور می تواند بین 10 تا 40 وات باشد. لازم به ذکر است که مصرف برق این دوربین ها در حالت ثابت تفاوت زیادی با سایر دوربین مداربسته ها ندارد.

متراژ کابل کشی:

در هنگام کابل کشی برای مسافت های طولانی باید به سطح مقطع کابل مصرفی نیز توجه کنید. زیرا اگر سطح مقطع کابل کم باشد منجر به افت ولتاژ در طول سیم می شود و ولتاژ کافی به دوربین مداربسته ها و تجهیزات نمی رسد. همچنین از کابل هایی با کیفیت مناسب استفاده نمایید که جنس آنها معمولا تمام مس یا آلیاژی از مس و آلومینیوم یا… است. همچنین استفاده از آداپتورهای با کیفیت را نیز فراموش نکنید و از نوع ارزان قیمت آن استفاده ننمایید زیرا معمولا ولتاژ و آمپر درج شده بر روی آنان واقعی نیست.

مشخص کردن میزان مصرف برق دوربین مداربسته

میزان مصرف برق دوربین های مداربسته با قابلیت دید در شب تا مسافت 30 متر و چیپ تصویر از نوع CMOS معمولا کمتر از 5 وات است. حال اگر همان دوربین مداربسته را با خصوصیات مشابه در نظر بگیریم و فقط چیپ تصویر آن را از نوع چیپ CCD قرار دهیم میزان مصرف به حداکثر 7.5 وات خواهد رسید.

 

لازم به ذکر است معمولا دستگاه DVR و NVR پرمصرف تر از دوربین مداربسته ها هستند. برای مثال یک DVR هایک ویژن در ماکزیمم حالت کارکرد خود 6.3 آمپر مصرف دارد، در حالی که این عدد در دوربین مداربسته به کمتر از 1 آمپر می رسد.

تامین برق دوربین مداربسته با کابل کواکسیال

استفاده از کابل کواکسیال برای انتقال برق به دوربین مداربسته بسیار مناسب است زیرا هزینه های مصرفی برق هم کاهش می‌ دهد.

تا 400 متر برای انتقال برق 12 ولت میتوان با کابل کواکسیال انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *