کابل کواکسیال
در تمامی سیستم های نظارتی دوربین مداربسته غیر از دوربین مداربسته تحت شبکه IP برای اتصال دوربین مداربسته آنالوگ AHD به دستگاه ظبط از کابل کواکسیال استفاده می شود.
این نوع کابل از نظر قالب فیزیکی و طراحی کلی کاملا شبیه به کابل های آنتن تلویزیون است و تنها فرق کابل های دوربین مداربسته با کابل های تلویزیونی تنها در سایز قطر مغزی و کیفیت شیلد آن است.
با توجه به قالب کابل کشی در دوربین مداربسته آنالوگ باید از هر دوربین مداربسته یک کابل کواکسیال RJ59 برای انتقال تصویر به دستگاه DVR یا XVR استفاده کرد.
کابل کواکسیال برای انتقال اطلاعات و سیگنال در فرکانس بالا در آنتن تلویزیون های رنگی، دوربین های مداربسته و… مورد استفاده قرار میگیرد.
ساختار کابل کواکسیال در اصل یک عایق فوم که به صورت متقارن با یک غلاف فلزی بافته شده محاصره شده است. در لایه بعدی این کابل از یک کاور پلاستیکی استفاده شده که دور آن پوشیده شده است.
تاریخچه کابل کواکسیال
مهندس و ریاضیدان انگلیسی به نام الیور هویساید برای اولین بار در سال 1880 توانست کابل کواکسیال را اختراع کند. این در حالی است که شرکت AT&T در سال 1940 اولین سیستم انتقال کواکسیال را عرضه کردند. سرعت اولیه که این کابل ها ساپورت می کردنند 10 مگابیت بر ثانیه بوده است.
مسافت کابل کواکسیال
در صورتی که نیاز به کابل کشی بسیار پهناور در مسافت های بالا باشید، اکثرا در کابل های RJ59 دارای محدودیت ارسال تصویر تا مسافت 500 متر هستند و برای مانع از قطعی و نویز در تصویر دوربین مداربسته باید کابلی با کیفیت دارای عایق بندی مناسب استفاده گردد.
کاربرد کابل کواکسیال
کابل کواکسیال نوعی کابل مسی است، که به خاطر داشتن محافظ فلزی و همچنین اجزای تشکیل دهنده آن به شکلی کار می کند که از تداخل سینگنال ها جلوگیری می کند. همانطور که می دانید کابل کواکسیال به کابل آنتن نیز بسیار معروف می باشد، از این کابل ها در ابتدا برای اتصال تلوزیون به آنتن ماهواره استفاده می شد.
در نتیجه اولین کاربرد این کابل ها را می توان اتصال تلوزیون به آنتن ماهواره دانست.
گاهی اوقات مخابراط نیز برای برقراری اتصال بین دفاتر مرکزی به دکل های تلفنی از این کابل استفاده می کند.
از سری کاربرد های دیگر و پیچیده این کابل ها می توان به اتصال اترنت در دیتاسنترها اشاره کرد.
به صورت خلاصه این کابل در اتومبیل، هواپیما، دیش های ماهواره، آنتن ها و همچنین دوربین های مداربسته کاربرد دارد.
کیفیت کابل کواکسیال
کیفیت کابل کواکسیال به دو پارامتر اصلی وابسته است:
جنس مغزی:
جنس مغزی کابل کواکسیال می تواند مسی و یا آلومینومی باشدو مس ماده ای است که دارای رسانایی گرمایی و هدایت الکتریکی بالایی بوده و به همین دلیل نسبت به آلومینیوم بهتر است. تشخیص مغزی مس یا مغزی آلومینیوم بودن از روی رنگ راحت است چرا که رنگ آلومینیوم معطوف به نقره ای است.
2. قطر مغزی:
اما پارامتر مهم بعدی برای مغزی کابل کواکسیال دوربین مداربسته، قطر آن است. هر قدر قطر بیشتر باشد مسلما بهتر است و انتقال تصویر در فاصله زیاد بهتر انجام می پذیرد. قطر کابل های کواکسیال محتوی یکی از اعداد 0.8، 0.7 و 0.6 میلی متر می باشد.
ساختار اصلی کابل کواکسیال
بالاتر گفتیم که اجزای تشکیل دهنده این کابل باعث می شود تداخل در سیگنال ها به وجود نیاید. حالا میخواهیم ساختار تشکیل دهنده کابل کواکسیال را برسی کنیم.
این کابل دارای یک لایه مرکزی از جنس هادی الکتریکی و عایق بندی بوده، که باعث می شود سیگنال ها درون کابل باقی بماند و در نتیجه از تداخل سیگنال ها و نویز جلوگیری می کند.
در تصویر زیر نیز می توایند به صورت دقیق تر ساختار کابل را مشاهده کنید.
- هادی: تک یا چند رشته تابیده شده از جنس مس
- بافت: بافت کابل های کواکسیال از جنس مس، مس قلع اندود، مس نقره اندود باشد
- عایق: عایق مورد استفاده درون کابل های کواکسیال از جنس PE، سبک پارچه یا پلی اتلین اسفنجی باشد.
- روکش: روکش کابل های کواکسیال از جنس PVC می باشد.
انواع کابل کواکسیال
کابل های کواکسیال بر اساس ساختار تشکیل دهنده و همچنین کاربرد های مختلف آن انواع مختلفی دارد.
1- کابل کواکیسال هارد لاین:
کاربرد این کابل برای اتصال ترانسمیتور آنتن به می باشد و اجزای تشکیل دهنده آن نیز یک سیم مسی و دارای محافظ ترکیبی از فلزاتی همانند مس و آلومینیوم است.
2- کابل کواکیسال تریاکسیال:
این کابل همانند کابل کواکسیال معمولی می باشد فقط با این تفاوت که دارای لایه محافظ سوم است. و کاربرد این کابل برای ویدیو ها می باشد.
3- کابل کواکسیال ریجید لاین:
کاربرد این کابل کواکیسال برای مصارف داخلی ترانسمیتورهای قوی فرکانس رادیویی می باشد. این کابل از دو کانال مسی تشکیل شده است که کابل را شبیه به لوله در می آورد و همچنین باعث می شود کابل تا نشود.
بهترین کابل های کواکسیال
کابل کواکسیال RJ6
این کابل ها دارای رسانای قوی می باشند و کیفیت آنها بسیار بالا می باشد، این کابل ها بسیار نازک می باشند و یکی از معایب این کابل ها می باشند.
کابل کواکسیال RJ59
رسانای مرکزی این کابل ها نازک هستند، و برای مسافت های کوتاه، گزینه بسیار مناسبی می باشد.
کابل کواکسیال RJ58
این کابل بین کابل های کواکسیال بسیار محبوب می باشند، این کابل ها دارای انعطاف پذیری خوبی هستند.
کابل کواکسیال RJ11
این کابل از باقی کابل های کواکسیال ضخیم تر می باشند، این کابل ها برای انتقال داده در مسافت های طولانی می تواند عملکرد خوبی داشته باشد.
قیمت کابل کواکسیال
قیمت این کابل ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این بخش قصد داریم برخی از این عوامل را برسی کنیم.
- قطر کابل (سطح مقطع کابل)
قابل ذکر می باشد که هرچقدر قطر کابل کواکسیال شما بیشتر باشد به معنای این است که جنس آن کابل مقاوم تر است و این مضوع می تواند بر روی قیمت تاثیر گذار باشد.
- نوع روکش کابل
نوع جنس و یا همان نوع روکش به کار رفته به روی کابل کواکسیال نیز بر روی قیمت کابل تاثیر مستقیم دارد. و مطمئنا هرچه روکش از جنس بهتری باشد قیمت کابل یشتر می شود.
- نوع کابل
همانطور که بالاتر نیز توضیح دادیم، کابل کواکسیال دارای انواع مختلفی می باشد، که اجزای تشکیل دهنده آنها متفاوت می باشد.
- کاربرد کابل
کاربرد کابل کواکسیال نیز بر روی قیمت آن تاثیر می گذارد.
- امپدانس کابل
امپدانس کابل در واقع به مقاومت کابل در برابر جریان الکتریکی می باشد و هرچقدر این مقاومت بیشتر و بهتر باشد قیمت کابل نیز بالا تر می رود.
منظور از RG در کابل کواکسیال چیست؟
RG مخفف Radio Guide می باشد که به معنای اندازه و کلفتی می باشید. به صورت خلاصه هرچه عدد کنار RG بیشتر باشد یعنی هسته مرکزی کابل باریک تر است و برای انتقال اطلاعات حتی در طول زیاد کاربرد زیادی دارد.
قابل ذکر است کابل های با RG پایین مناسب برای دوربین های مداربسته نمی باشد و این کابل ها بیشتر درون کامپیوتر ها به کار می رود.
کابل RJ59
نوعی کابل است که از مغزی مفتولی و شیلد تشکیل شده اند که برای انتقال مساحت های کم تا 300 متر در نصب دوربین مداربسته آنالوگ مناسب است. این نوع کابل کواکسیال دوربین مداربسته در مساحت بالاتر افت سیگنال در انتقال تصویر از دوربین مداربسته به دستگاه DVR رو به رو شده که باعث ایجاد نویز و کاسته شدن کیفیت تصاویر در دوربین مداربسته می شود.
بهترین انتخاب از کابل کواسیال نیز همین کابل RJ59 می باشد.
کابل کواکسیال ترکیبی
به زبان ساده این کابل ها این قابلیت را دارند که اطلاعات و برق را به صورت همزمان جابهجا کند و به همین دلیل به کابل کواکسیال ترکیبی معروف شده اند.
این کابل ها در بازار خیلی زود محبوب شده اند زیرا روی کیفیت اطلاعات هیچ تاثیر منفی نمی گذارد.
مزایای کابل کواکسیال
- قیمت و مخارج نگهداری مناسب
- بالا بودم دوام و کیفیت کابل
- ظرفیت بالا در انتقال اطلاعات (300 مگاهرتز)
- پهنای باند وسیع
معایب کابل کواکسیال
- نصب این کابل سخت و زمان بر است
- افت سیگنال در طولانی مدت
- هزینه نصب به نسبت بالا
سوالات متداول کابل کواکسیال
این کابل دارای کاربرد های متفاوتی می باشد که از جمله آن می توان به اتصال تلوزیون به آنتن ماهواره، اتصال بین دفاتر مرکزی به دکل های تلفنی، اتصال اترنت در دیتاسنترها، اتصال دستگاه ضبط به دوربین مداربسته و... اشاره کرد.
برخی از بهترین کابل های کواکسیال RJ59، RJ58، RJ6 و RJ11 می باشد. اما بهترین آنها کابل RJ59 می باشد. این کابل از مغزی مفتولی و شیلد تشکیل شده است.
کابل های کواکسیال بر اساس هادی آنها دارای انواع مختلفی می باشند: 1- کابل کواکسیال هارد لاین 2-کابل کواکسیال تریاکسیال 3-کابل کواکسیال ریجید لاین
با سلام و خسته نباشید خدمت تیم ایمن موج ثامن
این کابل رو شما موجود ندارید؟ اگه دارید میشه قیمت رو بگید؟ ممنونم
با سلام و احترام.
جهت دریافت قیمت روز کابل کواکسیال با شماره 09303739775 تماس بگیرید.
سلام میخواستم بدونم کابل کواکسیال بیشتر کجاها کاربرد داره؟
با سلام و احترام.
داخل مقاله قسمت کاربرد کابل کواکسیال رو مطالعه بفرمایید.
سلام، کابل کواکسیال دارای انواع مختلفی دارد. همونطور هم که خودتون گفتید “کابل کواکسیال RJ59 ،کابل کواکسیال RJ58 ،کابل کواکسیال RJ6 ،کابل کواکسیال RJ11” جزو بهترین کابل های کواکسیال می باشد.
می خوام بدونم بهترین نوع کابل کدام است.
با سلام و احترام. برای هر پروژه باید کابل مناسب با همان پروژه را انتخاب کرد، اما به صورت کلی کابل کواکسیال RJ59 از محبوبیت خوبی برخور دار است.
کابل کواکسیال موجود دارید؟
با سلام و احترام. لطفا با شماره 09303739775 تماس حاصل فرمایید.
بهترین جنس مغزی کابل کواکسیال چیه؟
با سلام و احترام. بهترین جنس مغزی کابل کواسیال جنس مسی می باشد.
سلام بین کابل کواکسیال RJ6 و RJ59 شما کدوم رو پیشنهاد میکنید؟
با سلام و احترام. کاملا بستگی به نوع پروژه شما داره و هر کابل برای یک سری کار ها مفید است.
سلام شما در بخش معایب کابل کواکسیال نوشته اید که: “نصب این کابل سخت و زمان بر است” میشه یکم دقیق تر بگید که نصب کابل کواکسیال چقدر طول می کشه؟ ممنون از سایت خوبه ایمن موج ثامن
با سلام و احترام. بله همینطوره نصب کابل کواکسیال به نسبت سخته. اما این که چقدر زمان میبره کاملا بستگی به پروژه شما داره. میتونید بگید که چند متر کابل لازم دارید تا حدود زمانش رو براتون بگم
توی بخشی از این مظلب نوشته اید که: “کاربرد کابل کواکسیال نیز بر روی قیمت آن تاثیر می گذارد.” میشه در این باره بیشتر توضیح بدید؟
ممنونم از سایت ایمن موج ثامن
با سلام و احترام. ببینید قیمت کابل کواکسیال که برای اتصال آنتن به ماهوراه استفاده میشه با کابل کواکسیال که برای انتقال تصویر دوربین مداربسته استفاده میشه فرق داره.
با سلام و احترام خیلی مننونم از محتوا کاملتون دررابطه با کابل کواکسیال
🌺🙏
سلام. شما کابل کواکسیال رو موجود ندارید؟ من داخل فروشگاه شما کابل کواکسیال رو سرچ کردم اما نتیجه ای برام نیاوردم.
با سلام و احترام. کابل کواکسیال رو موجود داریم، و به زودی این محصول به سایت اضافه می کنیم. برای خرید کابل کواکسیال لطفا با شماره 09303739775 تماس بگیرید.
من برای دوربین های مداربستم از کابل کواکسیال استفاده می کردم و الان می خوام این کابل رو ارتقا بدم، میشه راهنمایی کنید؟
با سلام و احترام. شما نمی توانید نوع کابل خود را عوض کنید، فقط باید کابل کواکسیال بهتری رو خریداری و جایگزین کنید. جهت راهنمایی و اطلاعات بیشتر با شماره 09303739775 تماس بگیرید.
توی بخش معایب کابل کواکسیال نوشته اید که “افت سیگنال در طولانی مدت” میشه بگید منظورتون از طولانی مدت چقدر هست؟ بعد همه کابل های کواکسیال همین مشکل رو دارند؟
با سلام و احترام. کاملا بستگی به نوع کابل کواکسایل که خریداری می کنید بستگی دارد، در صورتی که از کیفیت خوب استفاده کنید، قطعا عمر کابل هم بیشتر خواهد بود. عدد دقیقی نمیشه برای عمر این کابل ها گفت، اما شما می توانید کابل رو با خیال راحت برای مدت زمان طولانی استفاده کنید.
کابل کواسیکال برای دوربین های HD هست دیگه درسته؟ خب برای دوربین های HDTVI چه نوع کابلی استفاده میشه؟
با سلام و احترام. برای دوربین های HDCVI و HDTVI هم از کابل کواکسیال استفاده میشه.
ممنون از مطلب خوب و جامعتون راجب کابل کواکسیال
🙏🌺